Cursus Live Event Streaming

Nu live bijeenkomsten niet altijd meer vanzelfsprekend zijn, is de vraag naar online streaming sterk toegenomen. Het produceren van een online evenement is lang niet altijd simpel. Het succes hangt af van (pre)productie planning, kennis van licht, geluid, camera, software en netwerkverbindingen

Goed beeld en geluid is onmisbaar, maar hoe doe je dat? Hoe zorg je dat de productie goed is uitgelicht en dat het goed klinkt? Hier leer je hoe jij met betrekkelijk eenvoudige middelen een optimaal resultaat kan behalen.

De eerste cursus Live Event streaming was een groot succes! We zijn bijna non-stop bezig. De eerst volgende cursusdata volgen zo spoedig mogelijk.

Doel

Na afloop van de cursus kun je een professioneel live event produceren voor online streaming. Je kent het gehele productieproces en je kunt mensen aansturen voor specifieke taken als licht, geluid, beeld en software.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor technici in theaters, AV-diensten van  bedrijven en instellingen en iedereen die zich wil verdiepen in het streamen van live events en media.

De cursus

De cursus wordt op de locatie van het IAB gegeven, Schaverijstraat 8, 3534 AS Utrecht.
De cursus bestaat uit twee dagen, waarbij de eerste dag bestaat uit het werken met apparatuur en hoe we deze kunnen inzetten.

Op de tweede dag maakt elke groep van maximaal 3 deelnemers, een live productie waarin we alle facetten tegenkomen die representatief zijn voor de beroepspraktijk. Het eindproduct is een opgenomen stream die je zelf hebt opgezet.

Voorafgaand aan de cursus kun je per vakgebied je alvast inlezen, zodat je bekend bent met de vaktermen en het streaming proces . Dit doen we vanuit een online omgeving waar je alle informatie en verwerkingsopdrachten kunt terug vinden.
De groep bestaat uit maximaal 9 deelnemers en wordt opgesplitst in kleinere groepen zodat iedereen praktisch bezig kan zijn.

Streaming

voor professionals

Kosten

De cursusprijs is 795,- ex 21%BTW. (€ 961,- inclusief BTW).
Schrijf je uiterlijk in voor  1 oktober 2022.

Waar

De cursus vindt plaats in het IAB gebouw aan de Schaverijstraat 8, 3534AS te Utrecht.
Je kunt bij het IAB gratis parkeren.

Tijden en data

De cursus bestaat uit twee praktijkdagen.
vrijdag 21 & zaterdag 22 oktober 2022. De cursus duurt van 09:30 tot 16:30.

Onze nieuwe hit! Hij zit snel vol dus houd het in de gaten.

Hoofddocenten

Frans is een van de pioniers in de geluidstechniek in Nederland. Hij mixte zijn eerste bandje op 23 april 1977 (al 40 jaar geluidstechnicus) en begon het IAB in 1993. Hij gaf de eerste cursus specifiek voor live geluidstechnici in Nederland onder de naam ‘sound reinforcement’.

Frans Ockeloen

Directeur IAB, docent geluid, Instituut voor Audio en Belichtingstechniek

Mark Tober is sinds 2004 als freelancer werkzaam in de lichttechniek. Op dit moment werkt hij al ruim tien jaar als docent en is nog steeds werkzaam bij diverse bands en onder andere TivoliVredenburg. Co-auteur 'Lichttechniek - de basis', docent lichttechniek IAB.

In TivoliVredenburg is hij ook betrokken geweest bij ontwerp en uitvoering van het DMX over IP-netwerk.

Mark Tober

Auteur 'Lichttechniek de basis', Docent lichttechniek IAB

9 plekken beschikbaar, incompany mogelijk