Geluidstechniek

Hoe wordt jij een geluidstechnicus professional?
Bezoek ons

Het IAB is in 1993 begonnen met de cursus “opleiding geluidstechnicus” onder de naam ‘sound reinforcement cursus’ en heeft daarmee de standaard gezet voor heel Nederland en België. Als geluidstechnicus ben je verantwoordeijk voor het geluid bij concerten, evenementen, theaters en festivals. Het IAB begrijpt wat dit betekend. Het IAB onderscheidt zich daarom op twee manieren:

  • Nergens wordt er praktischer les gegeven dan bij het IAB. Dankzij onze kennis, apparatuur en ervaring hebben we een zeer goede naam in het werkveld. Het IAB staat voor kwaliteit en professionaliteit.
  • Samenwerken in kleine groepen (zoals dat in de praktijk gebeurt) en veel contacturen. 

Ons aanbod

Wij bieden twee verschillende routes aan. Een avondcursus (opleiding geluidstechniek) met lessen een keer per week. En een dagopleiding (opleiding podium en evenemententechniek) met lessen van maandag tot en met donderdag.

 

Opleiding Podium en Evenemententechniek

Dit is een volledige allround opleiding waarin alle elementen terugkomen die een technicus nodig heeft. Geluidstechniek, lichttechniek en podiumtechniek. Als je professional wilt worden en een opleiding overdag een mogelijkheid is adviseert het IAB deze opleiding.

Live Audio / Opleiding geluidstechnicus

Dit is de opleiding geluidstechnicus. Dit vormt de basis voor een toekomst in Live Audio. De meeste mensen die de cursus volgen zijn aan het werk bij festivals, theaters, culturele instellingen, bands  en bedrijfsfeesten. Het is ook mogelijk om je daarna nog verder te ontwikkelen met  losse modules zoals mixtechniek.

Spelen met geluid

Spelen met geluid is een cursus voor docenten op middelbare scholen die evenementen in de school begeleiden, beginners en hobbyisten die interesse hebben in live audio. In drie hele dagen leer je hoe je een succesvolle opstelling neerzet. Mocht je ambitie hebben om door te groeien bieden we kortingen aan voor vervolg opleidingen. Ontdek hoe geluid werkt en wat er allemaal mogelijk is.

Frans is een van de pioneers in de geluidstechniek in Nederland. Hij mixte zijn eerste bandje in 1976 en begon het IAB 1993. Hij gaf de eerste cursus specifiek voor geluidstechnici in Nederland onder de naam ‘sound reinforcement’.
Frans Ockeloen

Directeur IAB, docent geluid, Instituut voor Audio en Belichtingstechniek

Meeloopdag geluid

4 + 5 =