Spelen met geluid

Wij delen graag onze passie jou!

Dit is waar je de basis leert. Het is een kennismaking met live audio op professioneel niveau. Hier wordt ook doorverwezen naar de mogelijkheid een combinatie te doen met en korting op vervolgopleidingen van IAB die hiermee te maken hebben. Zoals de opleiding geluidstechnicus voor als je professional wilt worden.

In het kort

Deze cursus is bedoeld voor amateur theatermakers en docenten in het middelbaar onderwijs die meer willen weten hoe je met simpele middelen een voorstelling goed kunt uitversterken.
De cursus behandelt de techniek in grote lijnen, zodat je zelfstandig een systeem kan aansluiten. Maar wat vooral boeiend is, hoe je een mooi geluidsbeeld kunt maken met microfoons, mengtafel en luidsprekers.
Het is een leuke en praktische cursus waarmee je direct aan de slag kan.

Tijdens de drie dagen werk je in een groep van maximaal zes deelnemers en ga je aan de slag met een aantal opdrachten.
Aan het einde van de dag is er een tastbaar resultaat en worden de ervaringen besproken.

Cursusdata

3 zaterdagen:
13 & 20 mei en 3 juni 2023 van 09:30 – 16:30.

Programma

Dag 1:
Systemen voor live audio, klankbeoordeling, werken met equalizers, microfoonkeuze, praktisch uitversterken van stemmen en spraakverstaanbaarheid.

Dag 2:
Individueel mixen op een digitale mengtafel, balans, toonregeling en galm. We beschikken over zes mengtafels waar iedere deelnemer individueel aan de slag kan. We luisteren naar elkaars mix en bespreken het resultaat. Het is geen “shoot out” wie de beste mix heeft, maar we praten over opvatting, arrangement, klank en wat je kan doen om het resultaat te verbeteren. In de middag werken we aan de monitormix en zaalmix, praktische oefening met live multitrack opnamen. Heel praktisch en zeer verhelderend.

Dag 3:
Vervolg van dag 2 en verdieping uitversterken instrumenten. Op zoek naar beste klank zonder rondzingers.
Tot slot communicatie over geluid bij voorstellingen. (Dit onderdeel loopt als een rode draad door de cursus.)

Kosten

€500,- ,exclusief 21% btw en inclusief materialen, koffie en thee.
Na afloop ontvang je een bewijs van deelname.

Deze opleiding wordt niet meer gegeven