Jeroen Balkema deed de opleiding Podium en Evenemententechniek. Hij is momenteel Toneelmeester, eindverantwoordelijke voor de theater vloer, bij theater De Molenberg in Delfzijl. Jeroen heeft altijd al wat gehad met licht en geluid en was al werkzaam bij een klein poppodium op zijn 15de. Tijdens zijn MBO Telecom / ICT opleiding kwam hij tijdens zijn stage terecht bij het theater en heeft hij daar de basis van de licht techniek geleerd. Er werd na zijn stage gevraagd of hij beschikbaar wilde blijven als oproep kracht en dat heeft hij zo’n anderhalf jaar gedaan. Toen bij het theater vervolgens een plaats vrij kwam kreeg hij een vast contract, maar hij wilde meer weten van licht en geluid en besloot op zoek te gaan naar een kleinschalige, eenjarige en praktijkgerichte opleiding waar hij vooral meer over het geluid kon leren.

In de beroeps praktijk hoorde ik veel van het IAB, het is me meerdere malen aangeraden. Ik ben vervolgens gaan kijken op de studiebeurs en kwam met Frans Ockeloen aan de praat. Ik was gelijk geïnteresseerd en heb via de site alle informatie aangevraagd en heb er nog uitgebreid met Janneke van Haastrecht gesproken. Toen ik op de open dag langskwam had ik me eigenlijk al ingeschreven, maar het was toch heel leuk om te zien wie er allemaal mogelijk in mijn jaar zouden komen. Ik heb de opleiding zelf betaald en ik heb de BTW terug kunnen krijgen. Het IAB is echt een top school. Ik heb hier veel geleerd en ben van het licht eigenlijk overgestapt naar het geluid. Dit komt mede door Frans Ockeloen en Eric Hendriks. Met mijn medecursisten kon ik het heel goed vinden. De opkomst en de inzet vond ik heel goed en het was altijd gezellig met ze,