foto richard de Vent

Richard de Vent liep stage bij een musical van Joop van den Ende Producties en werkt nu als vaste zendertechnicus bij Stage Entertainment. Richard had al een opleiding MBO Informatica gedaan, maar wilde graag nog verder studeren. Alleen wilde hij niet weer voor een periode van vier jaar naar school. Hij voelde zich altijd al aangetrokken tot de wereld van muziek en verhuurde zichzelf al regelmatig als DJ. Ik heb met het IAB kennis gemaakt door middel van internet en ik wist direct dat ik die opleiding wilde gaan doen. Het sprak me heel erg aan dat ik niet al die andere verplichte vakken zou krijgen. Ik wilde nu graag een korte praktische opleiding.

Ik heb een heel leuk schooljaar gehad, heb heel veel geleerd en heb nog steeds contacten met mijn mede studenten. Tijdens het jaar doe je veel projecten samen met de ander studenten maar er is ook veel tijd voor individuele begeleiding. Ook de stages van het IAB zijn heel erg leuk. Je komt terecht bij de grote producties die touren langs alle grote schouwburgen en theaters in Nederland. Kort nadat ik weer terug was op school werd ik gebeld door Igor, hoofd geluid bij Stage Entertainment of ik na mijn opleiding daar wilde gaan werken. Nou dat wilde ik heel graag. Ik werk nu al enkele jaren bij Stage Entertainment en heb het heel erg naar mijn zin.