Opleiding Lichtontwerp: De opleiding voor de gevorderde lichttechnicus

De volgende stap naar jouw voorstelling

In het kort

De opleiding lichtontwerp is voor als je inmiddels al behoorlijk wat weet van lichttechniek. En als professional wordt het steeds duidelijker voor je dat er nog een volgend niveau is. Je vindt het leuk om erachter te komen wat het toppunt is van jouw mogelijkheden als lichttechnicus. Maak de volgende stap en stop pas als jouw ideeën en realiteit één worden. Is licht helemaal jouw ding? Dan is deze cursus iets voor jou.

Past deze opleiding bij jou?

Je beschikt al over basisvaardigheden licht en je wilt je verder verdiepen. Of dat nu theater betreft of dance events, je leert een lichtplan te maken, te programmeren en er over te communiceren.
Elke lichtbron heeft een functie, statisch of bewegend, kleur of open wit, er is over nagedacht. Je leert hoe je dit moet doen, welke keuzes je maakt, het gaat over stijlkenmerken en spanningsbogen. Dat is het werk van een belichter.
Een belichter is eindverantwoordelijk voor de uitvoering van het licht bij live producties. In de cursus leer je hoe je een complex lichtplan maakt en je ontwikkelt een visie op het eindproduct.

Is ervaring vereist?

Je hoeft nog niet veel ervaring te hebben met het uitvoeren van productie, maar je dient wel te beschikken over basis kennis op het belichtingsgebied. Je hebt bijvoorbeeld de opleiding Lichttechniek 1 Basis Belichtingscursus gevolgd of een vergelijkbare opleiding.

Deze workshops worden niet meer gegeven