Opleiding Lichtontwerp: De opleiding voor de gevorderde lichttechnicus

De volgende stap naar jouw voorstelling

In het kort

De opleiding lichtontwerp is voor als je inmiddels al behoorlijk wat weet van lichttechniek. En als professional wordt het steeds duidelijker voor je dat er nog een volgend niveau is. Je vindt het leuk om erachter te komen wat het toppunt is van jouw mogelijkheden als lichttechnicus. Maak de volgende stap en stop pas als jouw ideeën en realiteit één worden. Is licht helemaal jouw ding? Dan is deze cursus iets voor jou.

Past deze opleiding bij jou?

Je beschikt al over basisvaardigheden licht en je wilt je verder verdiepen. Of dat nu theater betreft of dance events, je leert een lichtplan te maken, te programmeren en er over te communiceren.
Elke lichtbron heeft een functie, statisch of bewegend, kleur of open wit, er is over nagedacht. Je leert hoe je dit moet doen, welke keuzes je maakt, het gaat over stijlkenmerken en spanningsbogen. Dat is het werk van een belichter.
Een belichter is eindverantwoordelijk voor de uitvoering van het licht bij live producties. In de cursus leer je hoe je een complex lichtplan maakt en je ontwikkelt een visie op het eindproduct.

Is ervaring vereist?

Je hoeft nog niet veel ervaring te hebben met het uitvoeren van productie, maar je dient wel te beschikken over basis kennis op het belichtingsgebied. Je hebt bijvoorbeeld de opleiding Lichttechniek 1 Basis Belichtingscursus gevolgd of een vergelijkbare opleiding.

Wie geven er les?

De docent is Mark Tober. Hij is een man uit de praktijk, die begrijpt wat er op de werkvloer speelt. Maar ook heeft hij al vele jaren ervaring met lesgeven. Met veel enthousiasme gaat hij met jou aan slag. De lessen zijn gestructureerd vanuit een onderwijsvisie met daaraan gekoppelde opdrachten en projecten.

techniek of creativiteit?

Beide zaken komen aan bod. Maar het accent ligt wel op het inhoudelijke vlak, zoals het maken van het “plaatje”. Dit is een creatief proces waarin je allerlei afwegingen gaat maken voor het uitlichten. Je interpreteert, ontwerpt en je geeft uitleg over je bedoelingen. Dit zijn productieve vaardigheden die we vooral in het HBO onderwijs vinden. Uiteindelijk weet je precies waarom je kiest voor lichtrichting, kleur en beweging.

Cursusdata

12 dinsdagavonden van 19.00 – 22.00 uur.

Van 10 januari tot en met 11 april 2023.

 

Programma

Stroomvoorziening en controletechniek voor grote installaties.
Theorie lichtcomputers en lichtadministratie,
operaten in de praktijk,
lichtplan maken,
kleurtheorie en kleurgebruik,
bewegend licht theorie en praktijk

Doel

Na afloop van de cursus kun je een lichtplan ontwerpen en maken. Je bent operator voor een lichttafel op gevorderd niveau. En je beschikt over alle vaardigheden voor het omgaan met schijnwerpers en overige belichtingsapparatuur.

Kosten

De eerstvolgende opleiding start op 10 januari en duurt tot en met 11 april 2023.

Schrijf je uiterlijk in voor 27 december 2022 in voor de prijs van € 1.125,- (excl. 21% BTW) of € 1.361,25 (incl. 21% BTW).
Het is ook mogelijk om in termijnen te betalen. Er komt dan € 75,- administratiekosten bovenop.

Indien je inschrijft voor 15 november 2022 ontvang je een vroegboekkorting. Je betaalt dan € 1.050,- (excl. 21% BTW). Dit is € 1.270,50 (incl. 21% BTW)

 

Nog 10 plekken beschikbaar