Licht – voor gevorderden – Lichtontwerp

De belichtingscursus voor gevorderde lichttechnici

Algemeen

Vind je het boeiend om licht te bedenken en te programmeren bij dance events, concerten en theatervoorstellingen? Dan is deze cursus iets voor jou. Je beschikt al over basisvaardigheden Licht en je wilt je verder verdiepen. Of dat nu theater betreft of dance events, je leert een lichtplan te maken, te programmeren en er over te communiceren. Elke lichtbron heeft een functie, statisch of bewegend, kleur of open wit, er is over nagedacht. Je leert hoe je dit moet doen, welke keuzes je maakt, het gaat over stijlkenmerken en spanningsbogen. Dat is het werk van een belichter. Een belichter is eindverantwoordelijk voor de uitvoering van het licht bij live producties. In de cursus leer je hoe je een complex lichtplan maakt en je ontwikkelt een visie op het eindproduct.

Cursusdata

13 dinsdagavonden van 19.00 – 22.00 uur. Van 6 september  t/m 6 december 2016

Kosten

€ 1.125,- (excl. 21% BTW) Indien u twee maanden voor aanvang inschrijft en betaald ontvangt u een korting. U betaald dan € 1.050,- (excl. 21% BTW).

Programma

Stroomvoorziening en controletechniek voor grote installaties. Theorie lichtcomputers en lichtadministratie, operaten in de praktijk, lichtplan maken, kleurtheorie en kleurgebruik, bewegend licht theorie en praktijk

Doel

Na afloop van de cursus kun je een lichtplan ontwerpen en maken. Je bent operator voor een lichttafel op gevorderde niveau. En je beschikt over alle vaardigheden voor het omgaan met schijnwerpers en overige belichtingsapparatuur.

Vragen

Is ervaring vereist?

Is dit programma vooral op techniek gericht of meer op creativiteit?

Wie geven er les?