Live audio podcast

KEES HEEGSTRA

Vandaag is Frans Ockeloen in gesprek met zendercoördinator Kees Heegstra. Kees vertelt over zijn werk op festivals als Pinkpop en Lowlands, waar hij alle frequenties coördineert van artiesten en verder alles wat draadloos is.

Kees vertelt in deze podcast over de technische kant van het werken met zenders, ontvangers en antennes op locatie, maar ook hoe je zoiets als een zenderplan organiseert. 

Deze podcast moet je zeker zien als je te maken krijgt met (veel) draadloze verbindingen en jij de verantwoordelijkheid krijgt om dit te coördineren.

Systeemtechnicus Dieter van Denzel

Zendertechnicus op fesivals

Wat doet een monitormixer

Wat is beter? Met draad of draadloos?

Projectmanager geluidstechnicus

Wat als het mis gaat?

Het volledige interview

Klik hier voor een overzicht van de podcasts

Ben je benieuwd hoe de andere interviews eruit zien? Kijk dan hier!

Wil jij ook zendertechnicus worden?

Hoe word ik een zendertechnicus?

Zendertechniek is een niet weg te denken onderdeel in het vak. Je kunt na afloop van de opleiding aan de slag als zendertechnicus bij een musical. Dit doe je door bij een grote musicalproductie te gaan werken, vaak eerst als stagiair en van daaruit verder. Wij helpen je bij het vinden van een stageplaats. Naast het werken met zenders  kun je ook producties voorbereiden als het gaat om frequentiecoördinatie, zodat elke act probleemloos draadloze microfoons en inears kan gebruiken. 

De zendercoördinator maakt het zenderplan en regelt dit allemaal op festivals, zoals Kees in deze video uitlegt.