Podiumtechniek

Bezoek het IAB

Podiumtechniek

Podiumtechniek komt bijna overal van pas. Zonder certificaten als VBT-A en VOP wordt werk vinden een stuk moeilijker. Het IAB geeft Podiumtechniek als een standaard onderdeel van de Podium en Evenemententechniek opleiding. Dit komt omdat het belangrijk en handig is om te hebben. Hier wordt uitgelegd hoe opstellingen veilig kunnen worden opgebouwd en krijg je de certificaten die daarvoor nodig zijn. Naast veiligheid draait het bij ons om theatrale vormgeving van de ruimte. We spreken dan over decortechniek.

Veilig Bedienen Toneelinstallaties A

Deze cursus geeft je het veilig werken certificaat dat je nodig hebt om enkelvoudig bendienbare trekkenwanden te bedienen. Deze theaterspodiumtechnische vaardigheden zijn belangrijk voor iedereen die in deze omgeving werkt. De cursus komt ook voor onder de naam BMT, Bedieningsvakman Mechanische Trekkenwand.

Veilig Bedienen Toneelinstallaties B

Voor het veilig bedienen van een meervoudige trekkenwand is het B certificaat nodig. Het IAB is de enige opleider in Nederland die deze cursus aanbiedt. Dit certificaat is hoofdzakelijk nodig in theaters, waar grote decorstukken verplaatst worden.

Voldoende Onderricht Persoon

Hiermee leer je een veilige elektronische omgeving te creëren om in te werken. Deze cursus kan ook als incompanytraining worden gegeven.