Eigenaar van Grinsven Theater- en Evenemententechniek
Rick van Grinsven studiejaar 2009-2010 doet momenteel de opleiding Podium en -evenemententechniek en is nu al met twee klasgenoten bezig om hun bedrijfje Event Technologies Holland op te richten.

Rick was begonnen als kok bij theater Agora in Druten, maar toen een vriend aan hem vroeg of hij een beetje licht wilde gaan schuiven bij de band Magna Karta ging er een wereld voor hem open. Hij kwam vaker langs en was inmiddels goede vrienden geworden met de directeur van Agora. Een jaar later besloot hij zichzelf in te schrijven als vrijwilliger en hield hij zich bezig met het opbouwen, afbreken en het licht. Uiteindelijk was hij er bijna elk weekend en wist hij zeker dat hij hier verder mee wou.
Ik was al een tijd op zoek naar een goede school om mijn opleiding te volgen. Ik heb rondgekeken bij de Herman Brood academie en bij een ROC in Eindhoven. Deze opleidingen duren 4 jaar en zijn op MBO 3 niveau. Bovendien wist ik al wat van het vak en realiseerde ik me dat vier jaar studeren om belichter of geluidstechnicus te worden eigenlijk een beetje overdreven is. Op de studiebeurs heb ik toen het IAB gevonden, ik had er al wel wat van gehoord, maar wist niet echt goed wat ze deden. Hier heb ik met een oud cursist gepraat en heb ook Frans nog gesproken. Toen ze me vertelden dat ik binnen een jaar praktijkgericht opgeleid kon worden was ik al snel heel erg geïnteresseerd.

Het IAB bevalt me erg goed en ik heb echt het gevoel dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Ik heb hier een hoop geleerd en vooral de projecten spreken mij erg aan. Ik ben door mijn stages en de ervaringen die ik heb opgedaan er al snel achter gekomen dat Frans Ockeloen een van de groten van het vak is. Hij weet alles zo uitleggen dat aan het einde iedereen precies begrijpt wat hij bedoelt. En zijn kennis is abnormaal, hij weet letterlijk alles van het vak, en kan ons daarom altijd bij alles helpen.

Dan Rapaport heeft een andere manier van lesgeven. Hij laat ons meestal eerst even een licht opstelling maken. Wij maken het dan zo dat wij denken, dat ziet er gaaf uit. En dan begint Dan vragen te stellen. Waarom zo? Waarom deze kleuren? En leert je hierdoor op een andere manier naar de techniek te kijken. Ik snap hierdoor veel beter, waarom ik zoiets doe en begrijp de gevolgen van keuzes die ik maak. Dit zorgt ervoor dat ik veel gestructureerde en logische opstellingen maak en heeft ook tot mijn verdere succes geleid.

Tijdens mijn stage kwam ik met twee medecursisten bij OMNIA terecht. We hebben daar de front of house, de monitor, het lichtplan en de uitwerking hiervan gedaan. Tijdens onze stage waren ze erg enthousiast geworden en wilden ze ons eigenlijk als vaste crew inhuren. We zijn daarom onze eigen VOF begonnen en zijn nu dus de vaste crew geworden. De stage bij OMNIA was heel gaaf, we zijn in München Duitsland geweest, Groningen, Bergen op Zoom en een weekend op een gaaf festival in België.